Teenstukje

Teen orthese

Een orthese wordt ook wel teenstukje genoemd. Het is een soepel hulpmiddel van siliconen rubber dat overdag tussen en/of om de tenen in de schoen gedragen wordt en de tenen corrigeert en/of beschermt. Lees ook meer over podotherapeutische zolen.

Redenen om een teenstukje te dragen

Een teen stuk kan worden geadviseerd om te dragen in de volgende situaties:

  • Hamertenen of klauwtenen: Een teen orthese kan worden gebruikt om de druk en wrijving te verminderen bij hamertenen of klauwtenen. Deze aandoeningen veroorzaken een abnormale kromming van de tenen, wat kan leiden tot pijnlijke likdoorns, eeltplekken en irritatie. Een teenstukje kan helpen om de tenen in een meer natuurlijke positie te houden en de druk op de aangedane delen van de tenen te verminderen.
  • Hallux valgus (scheefstaande grote teen): Het stukje kan worden gebruikt om de druk en wrijving te verminderen bij een hallux valgus, waarbij de grote teen naar buiten toe afwijkt. Dit kan leiden tot pijn, zwelling en likdoorns aan de zijkant van de grote teen. Een stukje kan helpen om de grote teen in een betere positie te houden en de druk op de gevoelige delen van de grote teen te verminderen.
  • Likdoorns of eeltplekken tussen de tenen: Een stukje kan worden gebruikt om de druk en wrijving te verminderen tussen de tenen, wat kan leiden tot likdoorns of eeltplekken. Een tukje kan helpen om de tenen van elkaar te scheiden en de druk op de gevoelige delen van de huid tussen de tenen te verminderen.
  • Bescherming na een verwonding of chirurgische ingreep: Na een verwonding aan de tenen of een chirurgische ingreep, zoals het verwijderen van een likdoorn of het corrigeren van een teenafwijking, kan een stukje worden gebruikt om de tenen te beschermen en de genezing te bevorderen.

Een stukje wordt aangemeten door onze gekwalificeerde podoloog in Enschede of Amersfoort op basis van de specifieke behoeften en conditie van de patiënt. Direct een afspraak maken? Ga naar onze locatie Enschede of Amersfoort.

teenstukje plaatsen in enschede