Nagelbeugel

Wat is orthonyxie of een nagelbeugel

Is een behandelmethode waarbij een nagelbeugel wordt vervaardig op de nagelplaat van de patiënt. Het is een is een beugeltje van metaaldraad dat om de nagelranden haakt. Een beugel corrigeert de nagelvorm en voorkomt daarmee het (opnieuw) ‘ingroeien’ van de nagel. Vaak zien we deze klachten na de zomer periode, omdat mensen weer de dichte schoenen dragen. Dit zorgt mogelijk voor mechanische stress tegen de nagelplaat. Waardoor er druk ontstaat en ingroeiing verergert.

Wanneer is een nagelbeugel noodzakelijk

Een nagelbeugel kan noodzakelijk zijn om te dragen in de volgende situaties:

  • Ingroeiende nagels: Een beugel kan worden gebruikt om een ingegroeide nagel te behandelen. Een ingegroeide nagel is een nagel die in de huid aan de zijkant van de nagel groeit en ontsteking, pijn en zwelling kan veroorzaken. Een beugel kan helpen om de nagel voorzichtig op te tillen en weg te houden van de huid, zodat de nagel kan genezen en de ontsteking kan verminderen.
  • Herhaling van ingegroeide nagels: Als je regelmatig last hebt van ingegroeide nagels die terugkeren, kan een beugel worden gebruikt als een preventieve maatregel om te voorkomen dat de nagels opnieuw ingroeien. Een nagelbeugel kan helpen om de nagel op de juiste positie te houden en te voorkomen dat deze weer in de huid groeit.
  • Nagelafwijkingen: Nagelbeugels kunnen ook worden gebruikt om nagelafwijkingen te corrigeren, zoals nagels die te veel naar binnen of naar buiten groeien, of nagels die een ongewenste vorm hebben. Een beugel kan helpen om de nagel geleidelijk aan te passen aan de gewenste vorm of positie.
  • Behoud na nagelcorrectie: Na een chirurgische ingreep om een ingegroeide nagel te corrigeren, kan een nagelbeugel worden gebruikt om de nagel op de juiste positie te houden tijdens het genezingsproces en te voorkomen dat de nagel opnieuw ingroeit.

Het dragen van een beugel kan specifiek zijn voor individuele situaties en kan worden aanbevolen door onze gekwalificeerde podoloog. Bent u benieuwd wat Podoplus voor u kunt betekenen? Maak dan gauw een afspraak bij één van onze locaties in Enschede of Amersfoort. Wij zijn ook in de avond bereikbaar en via WhatsApp.

Nagelbeugel bij podoplus