Knie of rugklachten

De voeten vormen de basis van het bewegingsapparaat en spelen een belangrijke rol bij het handhaven van een gezonde loopgang en lichaamshouding. Afwijkingen in de voetstructuur, zoals platvoeten (overpronatie) of een hoge voetboog (supinatie), kunnen de manier waarop de voeten de krachten tijdens het lopen absorberen en verdelen, beïnvloeden. Dit kan op zijn beurt invloed hebben op de bewegingspatronen in het hele lichaam, inclusief de knieën.

Bij platvoeten, waarbij de voetboog te veel doorzakt, kan de knie naar binnen draaien, wat kan leiden tot een verhoogde belasting van de binnenkant van de knie. Dit kan resulteren in overmatige spanning en slijtage van het kraakbeen aan de binnenzijde van de knie, en kan leiden tot klachten zoals kniepijn, instabiliteit en artritis op lange termijn.

Knie/heup of rugklachten door afwijking voetstand

Door een afwijkende voetstand en/of looppatroon, kunnen er klachten ontstaan aan de knieën, heupen en/ of de lage rug. Deze klachten worden simpelweg ontstaan door de afwijkende voetstand en/of looppatroon.

Onze podoloog is een  specialist die gespecialiseerd is in de diagnose, behandeling en preventie van voetgerelateerde aandoeningen en afwijkingen, waaronder afwijkende voetstructuren. Wij kunnen u helpen bij afwijkende voeten door een grondige evaluatie van de voetstructuur, gangpatroon en klachten uit te voeren. Op basis van deze evaluatie kan onze podoloog een behandelplan opstellen.