Steunzolen in Enschede & Amersfoort

Podotherapeutische zolen

Wanneer er sprake blijkt te zijn van een afwijkende stand (statiek) en/ of beweging (dynamiek) van de voeten, dan kan er een podotherapeutische zool – ook wel steunzolen – worden vervaardigd. De podotherapeutische zool kan gebruikt worden ter correctie van de voet-, en/ of teenstand. Het zijn soepele relatief dunne uit elementen opgebouwde inlays die in goedpassende schoenen gedragen kunnen worden. Vaak wordt er in overleg met de patiënt afgesproken dat ze in de huidige schoenen moeten passen, indien de huidige schoenen voldoen bij de klachtenvermindering. Er wordt altijd rekening gehouden met de wensen van de patiënt.

analyse voor steunzolen

Ze worden ook gebruikt voor ondersteuning en/ of het drukvrij leggen van bepaalde delen van de voet. In sommige gevallen dient een steunzool ook voor comfort. Vaak ervaren sommige mensen bij het dragen van steunzolen minder vermoeide voeten en benen. Bij sporters dient een steunzool ter preventie van blessures of toename van druk op bepaalde lichaamsdelen door middel van krachtoefeningen.

Indien een patiënt is doorverwezen door een huisarts, fysiotherapeut, orthopeed, orthopedische schoenmaker en/of pedicure dan wordt er altijd een terugkoppeling gestuurd met daarbij de verrichte behandelingen. Zodat beide of meerdere partijen op de hoogte zijn van de progressie van behandeling. PodoPlus kan steunzolen in Enschede en Amersfoort op maat laten maken. Neem hiervoor dus gerust contact met ons op.

Steunzolen voor slippers in Enschede of Amersfoort bij PodoPlus

Bij Podoplus kunt u terecht voor slippers op maat gemaakt, genaamd de FITS collectie!

voetanalyse laten maken bij podoplus

Indien de zooltherapie goed aansluit kan er gekozen worden om de FITS slippers te vervaardigen. Dit zijn slippers op maat gemaakt met exact dezelfde gegevens van de steunzool. Maar dan verwerkt in uw uitgekozen model FITS slippers.

Steunzolen verbeteren het comfort van slippers aanzienlijk. Ze verminderen de kans op wrijving, blaren en pijnlijke drukpunten, omdat ze zorgen voor een betere demping en schokabsorptie. Dit maakt het dragen van slippers gedurende langere periodes veel aangenamer, vooral wanneer je veel loopt of tijdens vakanties en vrijetijdsactiviteiten. Ideaal voor de zomerse dagen, maar ook gewoon thuis!

Tot slot kunnen slippers met eigen gemaakte steunzolen helpen bij het voorkomen van overbelasting en blessures. Door de juiste ondersteuning te bieden, verminderen ze de spanning op spieren, pezen en gewrichten. Dit is vooral belangrijk als je vaak op harde ondergronden loopt, zoals betonnen paden of tegels bij het zwembad. Door je voeten goed te ondersteunen, verklein je het risico op pijnlijke aandoeningen zoals hielspoor, peesontstekingen en stressfracturen.

Bij PodoPlus Enschede en Amersfoort begrijpen we dat pijn in verschillende delen van het lichaam een veelgestelde zorg is, en daarom bieden wij een scala aan oplossingen, zoals inlegzolen die speciaal zijn aangemeten voor jouw unieke behoeften. Of u nu steunzolen nodig hebt voor dagelijkse schoenen, sportschoenen, of zelfs voor specifieke sporten, zoals hardlopen of tennis, wij staan voor u klaar. Onze podotherapeuten kunnen u helpen bij het aanmeten van inlegzolen die niet alleen je pijn verlichten, maar ook bijdragen aan een gezonde houding en rug. Heeft u vragen over de vergoeding door uw verzekering of over onze algemene voorwaarden? Bekijk dan ons overzicht van veelgestelde vragen, waar we uitleggen wat onze privacy voorwaarden zijn en welke zorg wordt vergoed. We staan voor u klaar u je te helpen binnen onze privacy en wat vergoed wordt vanuit uw aanvullende verzekering, zodat u weer pijnvrij en comfortabel door het leven kunt gaan.

Wilt u meer informatie over de uitgebreide collectie van de FITS? Klik dan hier: Ga naar FITS

Bij PodoPlus Enschede en Amersfoort begrijpen we dat het verschil in schoenkeuze een grote impact kan hebben op de gezondheid van uw knieën. Of u nu dagelijks schoenen gebruikt voor werk of vrije tijd, we weten dat alle schoenen niet hetzelfde zijn. Passende steunzolen zijn een must. Onze deskundige podotherapeuten helpen u graag om te bepalen welke steunzolen het beste bij u passen. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek zelf welke steunzolen de juiste keuze zijn voor uw specifieke behoeften. Geef uw knieën de ondersteuning die ze verdienen, zodat u comfortabel en pijnvrij kunt bewegen.

 

Overigens kunt u bij ons direct online speciale hielspoor sokken bestellen. Deze kunnen wij op korte termijn leveren. Naar naar producten en bestel direct online. Afspraak maken voor advies in schoen gebruik? Bel direct 085-4007623 voor een afspraak.

duozolen en steunzolen op maat bij de podoloog