Steunzolen

Podotherapeutische zolen (steunzolen)

Wanneer er sprake blijkt te zijn van een afwijkende stand (statiek) en/ of beweging (dynamiek) van de voeten, dan kan er een podotherapeutische zool – ook wel steunzolen – worden vervaardigd. De podotherapeutische zool kan gebruikt worden ter correctie van de voet-, en/ of teenstand. Het zijn soepele relatief dunne uit elementen opgebouwde inlays die in goedpassende schoenen gedragen kunnen worden. Vaak wordt er in overleg met de patiënt afgesproken dat ze in de huidige schoenen moeten passen, indien de huidige schoenen voldoen bij de klachtenvermindering. Er wordt altijd rekening gehouden met de wensen van de patiënt.

analyse voor steunzolen

Ze worden ook gebruikt voor ondersteuning en/ of het drukvrij leggen van bepaalde delen van de voet. In sommige gevallen dient een steunzool ook voor comfort. Vaak ervaren sommige mensen bij het dragen van steunzolen minder vermoeide voeten en benen. Bij sporters dient een steunzool ter preventie van blessures of toename van druk op bepaalde lichaamsdelen door middel van krachtoefeningen.

Indien een patiënt is doorverwezen door een huisarts, fysiotherapeut, orthopeed, orthopedische schoenmaker en/of pedicure dan wordt er altijd een terugkoppeling gestuurd met daarbij de verrichte behandelingen. Zodat beide of meerdere partijen op de hoogte zijn van de progressie van behandeling.

Steunzolen bij PodoPlus

Bij Podoplus kunt u terecht voor slippers op maat gemaakt, genaamd de FITS collectie!

voetanalyse laten maken bij podoplus

Indien de zooltherapie goed aansluit kan er gekozen worden om de FITS slippers te vervaardigen. Dit zijn slippers op maat gemaakt met exact dezelfde gegevens van de steunzool. Maar dan verwerkt in uw uitgekozen model FITS slippers. Ideaal voor de zomerse dagen of gewoon thuis!

Wilt u meer informatie over de uitgebreide collectie van de FITS? Klik dan hier: Ga naar FITS

duozolen en steunzolen op maat bij de podoloog